Confectiefabriek “De Berkel” B.V.

Geschiedenis
Confectiefabriek “De Berkel” B.V. is in 1948 opgericht door de familie Ten Bruggencate. Tot 1995 was het bedrijf in Borculo gevestigd aan het riviertje, waaraan het haar naam heeft ontleend: De Berkel
De Berkel maakt van oorsprong medische kleding voor de gezondheidszorg. Niet veel later werd hier bedrijfskleding voor de horeca aan toegevoegd. Naast deze sectoren produceert De Berkel vandaag de dag ook beroepskleding voor industriële wasserijen, de voedingsindustrie en dienstensector, alsmede tailormade kledinglijnen voor een aantal grote bedrijven.
In de jaren tachtig van de vorige eeuw is de productie geleidelijk verschoven naar het buitenland en is De Berkel verhuisd naar Varsseveld. Op deze locatie aan de A18 zijn ze goed bereikbaar.

Organisatie
De volledige keten van ontwerp tot uitlevering aan de klant wordt vanuit Varsseveld aangestuurd.
De Berkel is sinds 1996 een ISO 9001 gecertificeerd bedrijf. Internationaal opereert De Berkel als onderdeel van de Teamdress-groep, een onderneming waarvan de hoofdzetel in Hamburg (Duitsland) is gevestigd. Deze groep heeft tevens vestigingen in Polen (productie en logistiek), Oekraïne en Moldavië (productie). De gezamenlijke productiebedrijven staan onder leiding van westers management.
Sinds 2015 heeft De Berkel ook het ISO 14001 certificaat in haar bezit.

Duurzaamheid
De Berkel zet zich in voor het naleven van goede arbeidsomstandigheden in de fabrieken waar haar duurzame bedrijfskleding wordt geproduceerd. Daarom is De Berkel lid van de Fair Wear Foundation (FWF). Jaarlijks worden de arbeidsomstandigheden in de productielocaties gecontroleerd. Dit proces wordt begeleid en bewaakt door de Fair Wear Foundation.
De Fair Wear Foundation streeft naar goede arbeidsomstandigheden in fabrieken waar duurzame kleding voor de internationale markt wordt geproduceerd. Hiervoor heeft de FWF een gedragscode ontwikkeld. Deelnemende bedrijven onderschrijven deze gedragscode en zetten zich actief, effectief en planmatig in om de arbeidsomstandigheden te controleren en daar waar nodig duurzaam te verbeteren. Voor meer informatie www.fairwear.nl